Ordföranden har ordet

augusti 13, 2023 17:08:13 admin

Ordförande har ordet!

Sommaren övergår i höst så sakta! En sommar som inte blev vad våra metrologer lovade! Men vi får hoppas på en bra höst!

En höst som vi i Tibro idrottshistoriska sällskap verkligen ser framemot!

Det börjar med ett höstmöte den 7 september 2023 i Equmenikyrkan där Björn Lindblom samtalar med Christina Helgesson. Vi börjar klockan 16.00 och bjuder, naturligtvis, på fika!

Tag gärna med en kompis som vill bli medlem hos oss! Alla är mycket välkomna!

Vi arrangera tipspromenad i Rankås söndag den 24 september. Kanske den sista tipspromenad som vi får chans att arrangera! Det är nämligen så att Tibro Kultur och Fritidsnämnd har beslutat att dra in bidraget till Tibro Förenings pol på 20000 kronor! Ja, du läste rätt TJUGO TUSEN KRONOR!

Föreningspolen har fått dessa pengar för att administrera tipspromenaderna där vi är många föreningar som arrangerar dessa så viktiga promenader för Tibrobornas goda hälsa!

Jag tror jag pratar för alla förening om ett hopp om att Tibro Kommunfullmäktige kan skjuta till dessa pengar!

Rankåspromenaderna är och blir en viktig del i människors goda hälsa!

Men den kanske händelse som vi verkligen ser framemot är att vi fått chansen att ”låna” ett rum på Tibro Museum där vi får en möjlighet att visa upp delar av allt idrottsmateriel som föreningen har samlat in under många år! Vår tanke är att skapa en mötesplats för dig som redan är medlem och för dig som vill bli medlem!

Vi tänker oss att öppet några timmar några dagar i veckan där du får en möjlighet att träffas prata idrottsminnen och naturligt vis dricka en kopp kaffe!

Du som läser detta kanske redan nu har en medalj, en pokal, ett tidningsurklipp, en tröja eller annat idrottsmateriel som du vill skänka till oss eller låna ut. Hör av dig till någon i styrelsen så hjälper vi dig! Kontaktuppgifter till vår styrelse finns på hemsidan!

Vi hoppas att vi kan öppna någon gång slutet av oktober eller början av november!

I övrigt så ”jobbar Nole” med en föreningsdokumentation som redan idag finns på vår hemsida.

”Nole” jobbar på och fyller på föreningsdokumentationen nästa varje dag! Ett digert jobb som ”Nole” gör! Nole får goda råd, stöd och tips av ”gamle” Skövde AIK målvakten Janne Åberg

Även här har du som läser detta chans att ”hjälpa oss” med information om någon/några föreningar som finns eller har funnits i Tibro Kommun!

Välkommen att höra av Dig!

 

Roger Lindh

Ordförande

  Tidigare  WI-tidningar