Årsmötet 2023

mars 26, 2023 15:03:46 J-O Ahlander

Vi har genomfört vårt årsmöte! Detta innebär att vi lägger verksamhetsåret 2022 till handlingarna och blickar fram emot 2023.

Ett spännande år ligger framför oss!

Men först en tillbakablick på onsdag den 22 mars 2023 i Equmeniakyrkan!

En helt igenom fantastisk onsdag eftermiddag!

Vi kan inte nog understryka vilket arbete som Björn Lindblom lägger ner för vårt sällskap!

Denna gång hade han ett mycket uppskattat samtal med tidigare landslagsspelaren och Åtvidabergs spelaren i fotboll Conny Torstensson!

Conny visade sig var en mycket ödmjuk och sympatisk person som gav oss en inblick i hans fotbollskarriär!

Som grädde på moset så ledde Björn in samtalet på SVTs fotbollsgala där Björn och hans fru satt framför TV och Connys namn dyka upp i rutan! Conny hade tilldelats Svens Fotbolls Hall of Fame nummer 70! Kan ju nämnas i detta sammanhang att Stefan Schwarz och Henrik Larsson har blivit invalda i Hall of Fame efter Conny Torstensson

Men på grund av olika omständigheter så hade inte Conny erhållit sitt diplom! Men det skulle han få denna onsdag i Tibro. På plats fanns nämligen Tommy Wahlsten vice ordförande i SFS styrelse.

Tommy Wahlsten överraskade Conny med sin närvaro och tilldelade Conny hans diplom!

Vi kommer fortsätta hårt för att inrätta ett idrottsmuseum i Tibro. Som ni alla känner så skickade vi in ett medborgarförslag till Tibro kommun den 1 september 2022 men det var först den 20 mars 2023 som vi blev kallade till möte med Kultur o Fritid.

Det stod klart ganska tidigt på detta möte att Tibro kommun inte hade ekonomi för att inrätta ett idrottsmuseum.

Men att vi skulle fortsätta arbeta mot ett gemensamt museum tillsammans med hembygdsföreningen och Tibro möbelmuseum

Men under hela denna långa handläggningstid från kommunen sida så har vi parallellt prata och haft möte med Martin Toresson på Tibro museum.

Vi kommer att tillsammans med Martin arbeta för att öppna ett idrottsmuseum i Tibro museums lokaler i och kring 1:a advent 2023.

Vi kommer att i första läget ha öppet utställningen 1 år och ber att få återkomma till innehållet och öppettider! Vi vill skap en mötesplats där vi kan mötas och ”tjata” kring en kopp kaffe.

För övrigt inför 2023 så vet jag att redan nu så håller Björn Lindblom jobbar på med idéer kring en uppföljning av mötet med Conny Torstensson. Kanske blir ett höstmöte!

Vi kommer också att få besök av styrelsen för Westgöta idrottshistoriska sällskap!

I det sammanhanget kan jag meddela att Roland Gustavsson Karlsborg avgick efter 13 år som ordförande och ersattes av Kjell Nordström Skara! Roland Gustavsson uppvaktade med blommor och choklad.

Jag blev invald i styrelsen på ett år som suppleant och det skall bli spännande och intressant att vara delaktig i Westgöta idrottshistoriska sällskaps styrelse.

Vi i styrelsen ser framemot ett spännande 2023 och du får gärna höra av dig till oss med förslag och idéer kring vår verksamhet! Kanske har du en kompis eller vän som vill bli medlem hos oss i Tibro idrottshistoriska sällskap!

Jag får avslutningsvis tacka för förtroendet att leda Tibro idrottshistoriska sällskap ytterligare ett år!

Roger Lindh

Ordförande

Fler bilder här

  Tidigare  WI-tidningar